Група косатки причиниха сериозни щети на ветроходна лодка край южните

...
 
Група косатки причиниха сериозни щети на ветроходна лодка край южните
Коментари Харесай

Косатки повредиха лодка край южните брегове на Испания

 

Група косатки предизвикаха съществени вреди на ветроходна лодка край южните крайбрежия на Испания, заяви локалната морска избавителна работа, предава Ройтерс.

Това е единствено една от многото офанзиви на косатки против кораби, регистрирани тази година по испанското и португалското крайбрежие.

Косатките счупили кормилото и пробили корпуса на ветроходната лодка Mustique, която плавала към Гибралтар. Екипажът се свързал с испанските управляващи за помощ, след което лодката е изтеглена до пристанището на Барбате за ремонт.

Изследователската група GTOA следи популациите на иберийските косатки и оповестява за най-малко 20 взаимоотношения единствено този месец в Гибралтарския пролив сред кораби и косатки.

През 2022 година бяха докладвани 207 сходни случаи. Испанското министерство на превоза издаде насоки, призоваващи корабите да напущат зоната допустимо най-бързо, в случай че виждат смяна в държанието на косатките.

Застрашените косатки, също известни като китове-убийци, в действителност принадлежат към фамилията на делфините и могат да доближат размери до осем метра и тегло до шест тона като възрастни.

Етикети: Испаниякосаткилодка
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР